Möt Fotografen

Sarah Eriksson heter jag

Fotografering har alltid fascinerat mig. Konsten att föreviga och dokumentera livet är i sig en superkraft. Att få chansen att fotografera och dokumentera andras liv är något som alltid får mig att bli glad.

Vid studenten fick jag min första riktiga kamera. Genast sprang jag runt med mina vänner och fotograferade alla möjliga roliga saker. Jag lärde mig kamerans funktioner och bildens komposition. 2012-2014 valde jag att ta steget in i filmberättandet när jag gick filmlinjen på en folkhögskola. Jag lärde mig att berätta olika typer av berättelser med filmtekniken. 

Jag är en tjej från västkusten som älskar film och foto. Jag har studerat film 2 år och har varit A-foto, regissör, klippare samt manusförfattare för flera projekt. Nu studerar jag till att bli lärare men känner att jag vill fortsätta ta bilder och göra filmer. 

Naturligt ljus tar prioritet i mina foton vilket gör mig rörlig och anpassningsbar för att snabbt byta perspektiv. Jag gör mitt bästa för att vara en fluga på väggen under fotograferingarna.

Luma - Sarahs följeslagare

Jag använder en kamera som heter Panasonic Lumix GH5 – en kamera som filmar och fotograferer. Under uppdrag är vi sammansatta och hjälper till att dokumentera det framför oss. 

Vad heter du?
Vad är din mail adress?
Här fyller du i vad för något du funderar över. Är du intresserad av minnesfilm?